Today's Posts Follow Us On Twitter! TFL Members on Twitter  
Forum search: Advanced Search  
Navigation
Marketplace
  Members Login:
Lost password?
  Forum Statistics:
Forum Members: 34,104
Total Threads: 151,871
Total Posts: 638,554
There are 107 users currently browsing (tf).
 
  Our Partners:
 
  TalkFreelance     Design and Development     Browsers and Operating Systems :

Vista Boot Issue

Thread title: Vista Boot Issue
Closed Thread    
    Thread tools Search this thread Display Modes  
06-16-2008, 03:04 AM
#1
NuPixel is offline NuPixel
Status: rawr
Join date: Dec 2005
Location:
Expertise:
Software:
 
Posts: 1,238
iTrader: 0 / 0%
 

NuPixel is on a distinguished road

  Old  Vista Boot Issue

I have a PC that runs Windows Vista. Well this morning while using IE the internet failed to respond so I did a reboot, well after shutting down and starting back up it kept saying that windows could not start. So I tried many things and I was only able to start it in safe mode. So I decided to stop trying to get it to start windows and backed up my stuff in safe mode and went to do a format. I have Vista on CD and ran it as a install on my computer but it looked as if it made a 2nd partition and installed vista on that so the computer would still not boot correctly. I could only get it to start with the CD in and then I could go to command prompt. So from command prompt I ran "format c:" so delete both partitions and install a fresh copy of Vista. After formatting it, I kept the install disc in and rebooted, on reboot its saying "BOOTMSG is missing <new line> Press Ctrl+Alt+Del to restart"
It keeps saying that with or without the CD in the drive. I'm pretty much out of possible ideas to fix it. Any help would be appreciated.

06-16-2008, 03:10 AM
#2
Vizon is offline Vizon - Click for my Image
Status: R'tard
Join date: Jan 2007
Location: USA
Expertise:
Software:
 
Posts: 2,959
iTrader: 21 / 100%
 

Vizon is an unknown quantity at this point

  Old

I had a similar issue, turned out my HDD was bad. It was losing windows files. Formatting worked for 2 weeks. Just about every 2 weeks I would have the issues again.

06-16-2008, 03:17 PM
#3
unitedjynx is offline unitedjynx
unitedjynx's Avatar
Status: I love this place
Join date: Apr 2006
Location: China
Expertise:
Software:
 
Posts: 507
iTrader: 2 / 100%
 

unitedjynx is on a distinguished road

Send a message via MSN to unitedjynx

  Old

If you had a worm or any other malicious piece of ass before you reformatted it may of corrupted your hard-drives read/write capabilities or just generally corrupted something, the problem could be in anything from your motherboard to your graphics card its just the matter of testing stuff out, my guess would be on RAM or your HDD

06-16-2008, 06:33 PM
#4
dj-iceman is offline dj-iceman
Status: Junior Member
Join date: Jun 2008
Location:
Expertise:
Software:
 
Posts: 36
iTrader: 0 / 0%
 

dj-iceman is on a distinguished road

  Old

If you have had any problems with your hard drive before. I mean anything you could think of then it could very well be the hard drive but it could be lots of things. I've had problems with my vista hard drive before.

06-17-2008, 10:36 AM
#5
NuPixel is offline NuPixel
Status: rawr
Join date: Dec 2005
Location:
Expertise:
Software:
 
Posts: 1,238
iTrader: 0 / 0%
 

NuPixel is on a distinguished road

  Old

I just went and installed XP after I could format again, works fine now. Thanks everyone.

Closed Thread    


Thread Tools
Display Modes

  Posting Rules  
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump:
 
  Contains New Posts Forum Contains New Posts   Contains No New Posts Forum Contains No New Posts   A Closed Forum Forum is Closed